télikert étkezés arvisura egészség

Kedvencünk, a budapesti Arvisura Télikert a Duna fölött kellemes környezetet és egészséges étrendet kínál vendégeinek - az árak megfizethetőek.

Mint tudjuk, az Arvisura étrend egy olyan táplálkozási rendszer, amely az ayurvédikus gyógyászat elvein alapul. Az ayurvéda szerint a test egyensúlya, a dósha-egyensúly elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Az Arvisura étrend célja, hogy ezt az egyensúlyt helyreállítsa, vagy fenntartsa.

Így az Arvisura étrend alapja a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás. Azonban az egyes ételek és italok fogyasztása során figyelembe kell venni a dósha-típust is. Az ayurvéda szerint négy dósha létezik: vata, pitta, kapha és sántha. A dósha-típusunk meghatározza, hogy milyen ételek és italok támogatják a szervezetünket, és melyek károsak lehetnek számunkra.

Ezen étterem télikerti kínálatában fontos szerepet kapnak a friss, nyers zöldségek és gyümölcsök. Ezek gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, és segítenek a dósha-egyensúly fenntartásában. A gabonafélék, a hüvelyesek és a magvak szintén fontosak az Arvisura étrendben. Ezek biztosítják a szervezet számára a szükséges szénhidrátokat, fehérjéket és rostokat.

 

Kedvező árak, gazdag kínálat: Budapesti télikert árajánlata

Az Arvisura mint jellegrálényegítés


Akik tudják, általános jelentése mellett az Arvisura konkrétan az ősi indiai ayurvédikus gyógyításban azt a folyamatot jelöli, amikor az ember egészsége megóvása vagy visszaállítása érdekében gyakorlatilag bármit felhasználhat, bármire ráruházhatja, bármire rálényegítheti a gyógyulást elősegítő jelleget. Ahogy erről Dr. Kállay O. Béla keletkutató pszichiáter ír Gyógykelet c. munkájában:

Aki magáévá tette az arvisura szellemét és gyakorlatát, azt többé nem levegő veszi körbe, hanem gyógylevegő, nem kavicsokat dobál a tengerbe, hanem gyógykavicsokat a gyógytengerbe, s ha a nap felbukkanását várja napüdvözlet-tartásban, akkor nem Keletre néz, hanem Gyógykeletre.

télikert étkezés arvisura egészségAz Arvisura szankszkrit szó, a védikus tanítás egyik attribútuma, eredetileg nagyjából azt jelenti, hogy 'belelát, felruház', illetve, ha lenne ilyen magyar szó, ennél pontosabban úgy lehetne fordítani, hogy "belelényegít". Körülírva az a folyamat, amikor egy bizonyos lényeges jelleget valami más, eredetileg ezt a jelleget nem hordozó dologra rálényegítünk.

Nos, ehhez az adekvát jelentéshez gyakorlatilag semmi köze nincsen azoknak a néhány évtizede felbukkant közléseknek, amelyek valamely igen homályos és zavaros hun-magyar-palóc őstörténeti mítoszhoz kapcsolódnak, s amelyekkel tele van az internet.