Az emberi személyiség vizsgálata már a legrégebbi tudósokat is foglalkoztatta.

Már Hippokratész tanai közt is találkozhatunk személyiségtipológiával, i.e. 400-ból.

A személyiségünk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy miként kezeljük és bánunk a minket körülvevő stresszel. A stressz lényegében az élettel együttjáró elhasználódási folyamatot jelenti, melyet elkerülni teljes mértékben nem lehet, de arra van lehetőség, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük.

Pszichológiai reakciók a stresszre

Két alapvető válasz létezik a stresszre, az aktív válasz, tehát küzdelem, valamint a passzív válasz, ami meneküléssel vagy eltűréssel jár.

A közfelfogással ellentétben a stresszt nem kell és nem is lehet elkerülni. Hasznossá és kellemessé is tehetjük, amennyiben megismerkedünk a stressz hatásmódjával és ennek megfelelően alakítjuk az életmódunkat.

Ha képesek vagyunk arra, hogy kihívásként éljünk meg egy helyzetet, akkor akár feldobódott hangulatba is kerülhetünk a stressz által. De stressz hatására általában negatív érzelmek jelentkeznek, mint például a szorongás, amivel addig nincs baj, amíg optimális szinten tudjuk tartani, viszont az erős szorongás már rontja a teljesítményünket. Előfordulhat az is, hogy agresszióval reagálunk egy stresszhelyzetre, vagy akár a gondolkodásunkat is befolyásolja, gondolkodásbeli zavart okoz. A negatív gondolatok miatt nem tudunk logikusan gondolkodni.

Munkahelyi stressz

A munka elvesztése és a tartós munkanélküliség olyan élethelyzetet képes teremteni, amely hat az érintettek érzelmi állapotára és a gondolkodására, magatartására. Súlyosabb esetben az egyén testi-lelki egészségét fenyegeti, a tehetetlenség érzése kezd eluralkodni rajta. A munkanélküliség rontja a társas-családi kapcsolatokat, gyakoribbá válnak a konfliktusok.

 

A túlsúly feletti aggodalom is stressztényezőnek számít

Ön is aggódik azon, hogy felszaladt jónéhány fölösleges kiló? Szeretne megszabadulni tőle, de sehogyan sem tud?

Mit szólna hozzá, ha létezne egy olyan módszer, amivel könnyedén véget vethet az éhezéssel járó szenvedésnek és mégis sikereket érhet el a fogyókúrában?

Kaphatók olyan fogyasztószerek, amelyek éhségünket csökkentve segíthetnek abban, hogy csak annyit együnk, amennyi a szervezetünknek szükséges és közben ne kelljen szenvedni az éhségtől.

Hogy néhányat említsünk: Adipex-P, Adipex Retard, Genesis Sibutramine. Mind a sibutramine, mind a fentermin hatóanyag segíti a fogyásunkat. Mielőtt döntene, tájékozódjon bátran a Adipex P árak felől, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányú ajánlatot! Másik keresett termék a potencianövelő szerek között van, amely a Kamagra termékcsalád. Létezik belőle pezsgőtabletta, zselé, tabletta formátumú férfi potenciaserkentő és szexuális vágyfokozó. Viszont sok a hamisítvány így érdemes Kamagra rendelés előtt utánanéznie. Ha beüti, hogy Kamagra zselé vélemények akkor olvashat több webshop vásárlói köréből pozitív és negatív véleményeket.