„Egyél szépen, itt repül a falatka, hamm bekapjuk” - szebbnél szebb szavakkal, kérve-kéred gyermeked, hogy egyen valamit. Finom falatokat készítesz neki, igyekszel a körítést is a kedvére valónak csinálni (úgy, mint a tányért, evőeszközt, az étel díszítése) hogy hátha... De nem, ő elutasító és minden falatot eltol a szájától.

Az étvágytalanság lehetséges okai

életmód egészségAmikor étvágytalanságról beszélünk akkor elsőként azt kell megvizsgálni, hogy mennyire eszik keveset a gyerek. Csak mi érezzük azt, hogy ez tényleg kevés, vagy a súlygyarapodás is megállt nála már egy ideje. Ha aggódunk, akkor mielőtt bárhova fordulnánk, először gondoljuk át, hogy az utóbbi hónapokban mennyire stagnál a gyermekünk súlya.

Mert sokszor az az igazság, hogy a gyerekek jobban tudják, hogy mennyi ételre van szükségük, mint mi magunk. Ha a mérleg arról tanúskodik, hogy gyermekünk fejlődik, akkor nem biztos, hogy van alapja az aggódásnak.

Ami még befolyásolhatja az étvágyat az a napközben elfogyasztott folyadék mennyisége és mibenléte. Mert a sok cukros ital könnyen lehet, hogy a kicsi gyomrot olyannyira eltelíti, hogy nem fog egyebet kívánni. Ügyelj arra, hogy minél több vizet igyon az édes innivalók helyett.

A túlzásba vitt tízórai vagy uzsonna is befolyással lehetnek a főétkezések során elfogyasztott étel mennyiségével. Próbáld meg, hogy a köztes étkezéseket könnyű, egyszerű falatokkal letudni.

Ne kényszerítsd az evésre!

Nincs annál rosszabb, mint ha valakit kényszeríteni kell arra, hogy egyen. Gondolj csak magadra, minden bizonnyal neked is vannak olyan ennivalók, amiktől a falra tudnál mászni. Ugyanígy a gyermekednek is van, ezért ne próbáld meg ráerőltetni, azt, amitől teljesen elzárkózik, mert a végén még úgy kiábrándul az evésből, hogy teljesen elzárkózik. Ugyanígy zsarolni sem érdemes, mert a végén többel kötöd be.

Felnőttként épp az ellentétét tapasztalhatjuk

A fentiekkel ellentétes probléma, ha többet eszünk, mint amire a szervezetünknek szüksége van. A túlsúly már gyermekkorban kialakulhat, de ha felnőttként sem teszünk ellene, akkor az súlyos betegségekhez vezethet.

 

Olyan fogyasztószerek segíthetnek a gyors és hatékony fogyásban, mint az Adipex Retard, a Genesis Sibutramine vagy akár az Adipex-P. Lényegi hatásuk, hogy csökkentik az étvágyunkat, így kevesebbet eszünk, mint korábban.

Mindig figyeljen arra, hogy csak eredeti Adipex vásárlás mellett döntsön, mert hamisítványok is elérhetők az interneten, amelyek közel sem biztos, hogy olyan hatékonyan működnek.